• 06-44806305

foto De wereld in huis workshopDe wereld van nu is verwarrend. Hoe ga jij om met de harde werkelijkheid die elke dag onze huiskamers binnen komt? Wat kunnen we van elkaar leren?

De wereld komt elke dag keihard ieder huis binnen via televisie, kranten, social media en internet. Beelden en geluid van oorlog, bomaanslagen en bombardementen, van massa’s mensen die vluchten voor geweld en wanhopig op zoek gaan naar veiligheid en toekomst, van demonstraties tegen ‘islamisering’, van overheden die geen oplossingen lijken te hebben, van politici die eerder polariseren dan verbinden.

Al die indrukken voeden onze meningen. Soms weten we het gewoon niet meer en worden we er alleen maar door verward, wanhopig, opstandig of houden we ons maar afzijdig. Gevoelens van onbehagen, onveiligheid, boosheid, machteloosheid en angst komen veelvuldig voor.

Het is al heel verwarrend voor jezelf als je deze gevoelens hebt, maar het wordt nog moeilijker als je merkt dat je eigen kinderen ook te maken krijgen met deze beelden en met een negatieve sfeer op straat, op scholen (zelfs al op basisscholen) en verenigingen. We ervaren verwarring alom, maakt niet uit welke achtergrond je hebt. Staatshoofden en regeringsleiders bepleiten ‘dat we ons niet uit elkaar moeten laten slaan’. Om dat te bereiken moet er wel wat gebeuren; dat ontstaat niet vanzelf.

Voor iedereen die hiermee te maken heeft, die zich hierover zorgen maakt, die moeite heeft om te begrijpen wat er gebeurt, is het zoeken naar een manier om hiermee om te gaan. En zoeken we dan naar ‘bevestiging’ in onze eigen veilige omgeving? Of zoeken we contact in breder verband, gaan we gesprekken aan en delen we onze gedachten, twijfels, angsten en drijfveren met mensen uit ‘andere kringen’?

Geen politieke discussie, maar op zoek naar menselijke verbondenheid.

Stichting Nexus organiseert kleinschalige bijeenkomsten juist om met elkaar in gesprek te gaan. Geen politieke discussie! Geen strijd om het gelijk! Geen energie in zaken die we niet kunnen beïnvloeden!
De gespreksgroepen zijn gemengd samengesteld. Hier maken we zorgen, angsten, vooroordelen en aannames bespreekbaar, vergemakkelijken we persoonlijk contact en willen we het gevoel van verbondenheid versterken. Daar hebben we namelijk wél invloed op!

Wij nodigen u van harte uit om hieraan mee te doen. Onderling respect is de basis voor de bijeenkomsten. Er zijn deskundige gespreksleiders aanwezig.
De bijeenkomsten vinden plaats in wijklocaties. Voor een goede organisatie is aanmelding noodzakelijk.

Uw eigen workshop?

Ook is het mogelijk dat wij met een workshop naar jou toe komen; als jij dit zou willen organiseren voor bijv. uw buurtvereniging, uw voetbal- of andere sportvereniging, uw bedrijf, uw school, uw organisatie, uw kennissenkring.

Als je je als individu aanmeldt ontvang je een uitnodiging voor deelname aan een gespreksgroep. Mocht je je met meerdere personen aanmelden en bij elkaar ingedeeld willen worden, dan moet je dat er even bij vermelden. Geef ook aan of je voorkeur hebt voor een bijeenkomst overdag of ’s avonds.
En graag vermelding van je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Aanmelding of vragen om meer informatie s.v.p. mailen naar

De flyer van De wereld in huis vind je op de pagina Publicaties.

Vaste activiteiten

Locatie: Wijkcentrum de Symfonie

Eilenbergstraat 250, 5011 EC Tilburg

calendar 128Elke vrijdag 10.00-12.00
inloop en diverse activiteiten

calendar 128Elke maandag 10.00-12.00 u.
De Kroon – Van en Voor Vrouwen

 

Locatie: Berglandweg 42 (achterom)

calendar 128Elke dinsdag 10.00-12.00 u.
De Kroon - Van en Voor Vrouwen

 

Tijd en locatie op afspraak

Alle andere activiteiten (door heel de gemeente Tilburg) zijn op afspraak.

De activiteiten van Nexus worden mogelijk gemaakt door

de inzet van vele fantastische vrijwilligers en stagiaires.
En door de ondersteuning van het VSBfonds, Thebe Extra, Fysio Binnenstad, Stichting Kleinbedrijf, AdvocatenCollectief en het Oranjefonds.


 

advocatencollectief
fysiobinnenstad
kleinbedrijf
oranje-fonds-logo
thebe
vsbfonds